вторник, 11 апреля 2017 г.

Ješe živia nádej na svetový šampionát

Mladý útočník Realu Madrid na seba pri absencii Cristiana Ronalda a zranenia Garetha Balea púta veľkú pozornosť a svoju šancu by rád využil. Po nedávnom rozhovore s trénerom Vicente Del Bosque by si Jesé Rodríguez chcel dokonca vyslúžiť nomináciu na svetový šampionát.
Hoci sa môže zdať, že sa Real Madrid dlhodobo spolieha skôr na drahé nákupy, poslednou dobou je jasné, že kráľovský klub nezabúda ani na svojich odchovancov. To je prípad aj najnovšieho fenoménu Bieleho baletu, ktorý nosí na chrbte číslo 20 a menovku Ješe.Mladý útočník na seba upozornil už v rezervnom tíme Realu Madrid Castille, za ktorej farby nastrieľal úctyhodných 32 gólov v osemdesiatich súťažných dueloch. Ješe zrejme nezabudne ani na svoju prvú ligovú bránku A tímu Realu, pretože ju strelil samotnej Barcelone. Od tej doby sa španielsky reprezentant mládežníckych kategórií dostal do podvedomia širšej diváckej obce a to napriek tomu, že Real Madrid priviedol hviezdu Garetha Balea.
Aj vďaka zraneniu welšského útočníka si Ješe postupne zvyká na väčší počet minút v prvom tíme a potvrdzuje rolu ohromného talentu.V pätnástich zápasoch La Ligy sa trafil už päťkrát, posledný úder prišiel v stretnutí s Getafe, keď Ješe otváral skóre duelu. Po jeho skončení sa v krátkom interview médiám priznal: "Som naozaj veľmi šťastný za to, že môžem strieľať góly a mám v pláne v tom pokračovať. Chcem využiť priestoru, ktorý dostávam a pomôcť tímu. Meta desiatich strelených gólov v sezóne? Prečo nie? Bol by to veľký krok vpred, čo je skvelé, pretože nikdy neviete, ako dlho v klube budete. Budem sa snažiť trénerovi sťažiť výber hráčov do základu.Možno som v najlepšej forme svojej kariéry, ale to mi nestačí, chcem viac, " dodáva ambiciózny strelec.
Aj pre rodáka z Las Palmas je svetový šampionát v Brazílii ve ľkým snom. Po rozhovore s reprezentačným trénerom del Bosque je ale snom, ktorý by sa za istých okolností mohol splniť. "Možno to znie šialene, ale rozhodne to nie je nemožné. Máme tu výbornú generáciu skvelých hráčov, ktorí už sú majstrami sveta. Vďakabohu, že sa španielska reprezentácia stále vyvíja a zlepšuje. Ak sa k nej chcem pripojiť, je mi jasné, že sa musím neustále zlepšovať aj ja a to nepôjde bez pravidelného nastupovanie.V národnom tíme je už teraz veľa talentovaných hráčov, takže dostať sa medzi ne vôbec nebude ľahké, " uvedomuje si Ješe.
Pomôcť by mu v tom mohli napríklad pozitívne ohlasy spoluhráčov, ktorí jeho talent vynášajú do nebies. A veľkú šancu má mladý útočník tiež vďaka častým zranením Balea či disciplinárnemu prehrešku hviezdneho Cristiana Ronalda. aj keď v tíme panuje zdravá rivalita, tak pre všetky zmienené je najprednejšou prospech celého tímu. "S nažím sa trénera presvedčiť o svojich kvalitách v zápasoch i na každom tréningu. V tomto klube je každé stretnutie testom vašich schopností. Takže súťažíte aj so spoluhráčmi.Keď by som bol ja pravidelným hráčom základnej jedenástky, robili by Bale s Ronaldom to isté. Tréner svojich hráčov vyberá iba podľa športových výkonov, " osvetľuje Ješe.
Ďalšie šancu by mohol dostať už cez víkend v domácom stretnutí proti Elche.

Real Madrid bude bojovať o udržanie druhej priečky, pretože situácia na prvých troch pozíciách je mimoriadne vyrovnaná. Biely balet navyše čaká tiež súboj Ligy majstrov s nemeckým Schalke 04.

Комментариев нет:

Отправить комментарий